SÄHKÖKATTILA

ELEKTRODISÄHKÖKATTILA HÖYRYN JA KUUMAN VEDEN TUOTANTOON

Valmistamme ja toimitamme elektrodikattiloita energia- ja prosessiteollisuuden tarpeisiin. CTI:n valmistamat elektrodisähkökattilat perustuvat ACME:n elektrodikattilateknologiaan. Elektrodikattilat ovat CE-merkityt suomalaisen luokituslaitoksen mukaan. Kattiloiden suunnittelu- ja valmistusstandardeina käytetään EN 13445 ja EN 12593 standardeja.

Hoidamme sähkökattilaitoksen toimituksen suunnittelusta asennukseen ammattitaitoisesti ja lisäksi vastaamme varaosista. Pitkän elinkaareen saavuttamiseksi, tarvittaessa vastaamme myös vuosihuolloista.

Sähkökattilan hyödyt

SÄHKÖTURVALLISUUS

Sähkökattilan maadoitus kiinteästi muuntajan tähtipisteeseen takaa turvallisen käytön kaikissa tilanteissa.

TOIMINTAVARMUUS

ACME-CTI elektrodikattilan toiminta perustuu veden sähkönjohtavuuteen, virtaukseen ja sen hallintaan. Huollettavien komponenttien määrä on minimoitu ja kattilan säätö on yksinkertainen.

NOPEA KÄYNNISTYS

Elektrodikattila tunnetaan nopeasta tehon nostosta. Tyypillinen tehon nosto kuumakäynnistyksessä on n. 60 s ja kylmänä 35 min.

MINIMAALINEN VESIKEMIA

ACME-CTI elektrodikattila ei tarvitse täyssuolanpoistettua kattilavettä luotettavaan toimintaan. Tyypillisesti kattilaveden valmistukseen riittää veden pehmennin, jos raakavetenä käytetään juomavettä.

VARAOSAT JA HUOLTO

CTI varastoi elektrodikattiloiden varaosat Suomessa, jolla vältytään pitkiltä toimitusajoilta ja apu on saatavilla nopeasti. Huoltosopimuksella ennakoidaan varaosien tarvetta ja minimoidaan varaosainvestointeja.

ACME ENGINEERING PROD. LTD.

CTI:n kumppanina toimiva ACME on perustettu 1956 ja on 1980-luvulta lähtien valmistanut elektrokattiloita. ACME:n pääkonttori sijaitsee Montrealissa, Kanadassa. ACME tunnetaan edelläkävijänä korkeajännitteisistä elektrodikattiloista ja siksi olemme valinneet ACME:n yhteistyökumppaniksemme ja teknologiatoimittajaksemme.

ACME:n elektrodikattilatekniikoilla voidaan tuottaa höyryä ja kuumaa vettä. Tyypilliset käyttöjännitteet ovat 10 kV ja 20 kV, mutta teknologia soveltuu myös alhaisempiin ja korkeampiin käyttöjännitteisiin.

ACME-CTI –elektrokattilat avaimet käteen –toimituksella

CT Industrial Oy:n pitkä kokemus kattilalaitosten saneeraamisesta, putkistojen ja laitteiden asentamisesta, sähkötöistä ja automaatiosta antavat vankan pohjan elektrodikattiloiden toimittamisen avaimet käteen –periaatteella.

CT Industrialin osaamisen perustana on vahva prosessituntemus, lämmönsiirron asiantuntijuus, painelaitteiden vaatimusten tuntemus sekä laaja automaatio- ja sähkösuunnittelu omalla henkilökunnalla. Avaimet käteen –toimituksessa yli 90 % vaadittavista suunnitteluista ja asennustöistä tehdään CTI:n omalla henkilökunnalla. Tämä lisää kustannustehokkuutta, joustavuutta sekä nopeuttaa kommunikaatiota asiakkaan ja toteutusorganisaation välillä.

Avaimet käteen –toimitukseen voidaan sisällyttää myös sähkön syöttö (muuntaja, kojeisto ja kaapelointi). Asiantuntijamme auttavat kaikissa tilanteissa ja löytävät juuri oikean ratkaisun kaikkiin tilanteisiin.

Avaimet käteen –toimitus sisältää:

Tehdaslaitteisto:

Jet Type Boiler

- Used for steam production - Operational load range 0–100 % - Capacity range 2, 65 MW - Pressure range 6–40 barg - Medium voltage 6–25 kV

Immersed Bed Boiler

- Used for hot water or steam production - Operational load range 7–100 % - Capacity range 3–60 MW - Pressure range 6–21 barg - Medium voltage 4.16–25 kV